ARRELS

Les bones tradicions són aquelles que vivim amb l’alegria i la il·lusió del que ha esperat tot l’any per celebrar una cosa important.
Moments que es volen viure, compartir i recordar entre amics i família. Anècdotes i sentiments que ens fem nostres per sempre i que omplen de caliu les nostres ànimes.
De vegades no en tenim massa clar l’origen. O perquè es celebren aquí d’una manera i allà d’una altra. El que sí és segur és que si alguna cosa bona tenen les tradicions és que totes sorgeixen de les mateixes arrels. De les arrels pròpies del nostre caràcter i la nostra manera de fer. D’allò bo que ens uneix.
LA PASQUA
Formar part de la Passió és formar part de la nostra història i de les nostres tradicions. La Passió d’Esparreguera és sobretot tradició, però també és teatre. És diversió, participació, i relacions humanes. És una festa cultural i un símbol d’identitat del nostre poble. És allò bo que ens uneix.
Marta Sanahuja uneix les seves dues passions, comunicació i gastronomia, per regalar-nos la seva recepta preferida de Setmana Santa: la clàssica mona de Pasqua. És un acte d’amor el regalar una cosa on hi has posat la teva essència. És allò bo que ens uneix
EL NADAL
L’escultora de figuretes de pessebre Montserrat Ribes ens parla de la olor del Nadal i ens explica què no pot faltar mai en aquestes festes. Com ens agrada el Nadal! Allò bo que ens uneix…
Per Nadal, la tradició mana a taula. El cuiner Anton Rafecas ens explica qui és, per ell, el moment més màgic d’aquestes dates.
ELS PANELLETS
Joan Yill, cronista oficial de Sitges, ens explica que l’origen de Tots Sants és molt antic; l’associem al fred i a les castanyes ensucrades que es menjaven conjuntament amb pinyons, el més tradicionals.
El pastisser Eduard Roig ens recorda que, quan fem panellets, són els ingredients els que definiran el gust final. Els que definiran l’èxit. Tot i que sempre es creen nous sabors, el panellet de pinyó sempre serà el rei.

