Blog

Com reutilitzar l’oli de forma saludable

15 Octubre 2014

Vols usar oli per fregir i aprofitar-lo per a la propera ocasió amb totes les garanties. Què has de fer? Segueix aquestes 6 regles bàsiques si vols reutilitzar l’oli:

1. Usa oli d’oliva, és el que millor resisteix les altes temperatures.
2. Mai no el barregis amb oli nou, ni amb altres olis (de gira-sol, llavors…) perquè es cremaran, generant substàncies irritants i potencialment tòxiques.
3. Evita el sobreescalfament o bé rebutja l’oli sobreescalfat. Si la temperatura és massa elevada també es generen substàncies poc saludables.
4. Retira la humitat dels aliments que vas a fregir doncs l’aigua afavoreix la descomposició de l’oli.
5. Filtra l’oli després de cada fregida per tal d’eliminar restes d’aliments que poden oxidar-se i descompondre’s.
6. Observa l’aspecte de l’oli. Et donarà moltes pistes sobre el seu estat. Si creus que ha enfosquit, està més dens que la primera vegada, o molt més líquid, retira’l.

I recorda: no s’aconsella usar el mateix oli més de 3 o 4 vegades.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later